RMT Autoschade B.V.Veelgestelde vragen

 • Ik heb schade aan mijn auto, wat moet ik doen?

  Neem contact met ons op of kom gewoon even langs, zodat we samen de schade aan uw auto kunnen bekijken en beoordelen. Afhankelijk van de soort schade maken we met u afspraken over het vervolgtraject en melden we de schade, indien nodig, voor u bij de verzekering.

 • Ik heb schade maar kan mijn auto niet missen, wat kan ik doen?

  Dit is bij ons geen probleem, aangezien u in de meeste gevallen gratis een vervangende auto krijgt, zodat u mobiel blijft.

 • Ik heb de verzekering gebeld en zij sturen me naar een bepaald bedrijf toe, ben ik hiertoe verplicht?

  Hier kunnen we kort over zijn: u bent de eigenaar van de auto en daarom bepaald u meestal waar Uw auto gerepareerd wordt. In een enkel geval is dat niet zo, omdat U bij het afsluiten van de verzekering hiervoor getekend heeft. Maar kom bij schade gerust even langs zodat we kunnen vertellen wat Uw rechten zijn. De verzekering probeert u vaak naar bepaalde bedrijven te sturen, en dat is eigenlijk nooit in uw belang maar in het belang van de verzekeraar. Zij hebben namelijk prijsafspraken gemaakt met schade bedrijven om zo goedkoop mogelijk te repareren, wat gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van de reparatie. In de meeste gevallen bent u dus niet verplicht om hun advies op te volgen, ook al lijkt dat vaak wel zo.

 • Mijn auto is total-loss, wat betekent dit?

  Een auto kan technisch total-loss zijn, of economisch total-loss. Wanneer de auto technisch total-loss is, kan de auto niet meer op een verantwoorde en veilige manier worden gerepareerd. Het voertuig moet dan ook gesloopt worden om te voorkomen dat het ooit nog op de openbare weg verschijnt. Wanneer de auto economisch total-loss is zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde (= de waarde van de auto voor het ontstaan van de schade) verminderd met de waarde van de restanten (= waarde van de beschadigde auto).

 • Ik ben BTW-plichtig, wie betaald nu de BTW over het schadebedrag?

  Indien u exclusief verzekerd bent dan dient u de btw over de schade zelf aan ons te betalen.

 • Wat is eigenlijk de functie van het waarborgfonds?

  Indien iemand met een motorvoertuig schade heeft veroorzaakt aan uw auto en daarna is doorgereden, kunt u een beroep doen op het waarborgfonds. Het waarborgfonds is een fonds van alle gezamenlijke verzekeraars waaruit uitkeringen worden gedaan voor specifieke gevallen. Als u een claim wilt indienen dan dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen: aangifte bij de politie, 2 getuigenverklaringen opnemen,en expertise aanvragen.

 • Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering?

  Doe dan een gratis premie vergelijking op https://adviesnederland.nl/

Chat met ons